Kultura

Savršena simfonija glasa i muzike: Koncert Mubere Škrijelj i Adema Mehmedovića

U Kulturnom centru Novi Pazar sve je spremno za veliki koncert operske umjetnice Mubere Škrijelj i pijaniste Adema Mehmedovića, koji će biti održan u ponedjeljak, 12. juna, u 20 sati. Umjetnici su u fazi proba, posvećeni usklađivanju svake note i svakog glasa, kako bi njihovo izvođenje bilo besprijekorno, javlja Rtv Novi Pazar.

Mubera Škrijelj, priznata operska diva i profesorica solo pjevanja, temeljno se priprema kako bi svaki detalj bio doveden do savršenstva.

” S nestrpljenjem i velikim uzbuđenjem očekujem koncert u kojem ćemo predstaviti širok spektar muzičkih žanrova, spajajući ozbiljnu muziku, jazz i sevdalinke kroz prizmu opere. S pijanistom Ademom Mehmedovićem, Pazar očekuje veče ispunjeno emocijama”, izjavila je Škrijelj.

Adem Mehmedović, mladi talentovani pijanista koji je već osvojio mnoge nagrade, pažljivo usklađuje tehniku sa izuzetnom muzikalnošću kako bi sviranje na klaviru bilo nezaboravno.

“Sretan sam što ću nastupiti pred svojim narodom u Kulturnom centru. Nakon dužeg vremena provedenog u inostranstvu, povratak i izvođenje pred svojom publikom ima poseban značaj. Saradnja sa Muberom  i gostima učiniće ovaj koncert još važnijim”, izjavio je Adem za Rtv Novi Pazar.

Kao posebni gosti,  nastupiće basista Džemil Čelić i reper Armin Gurdija, koji će privući pažnju mlađe publike. 

Galib G!cić

Podeli