DruštvoVesti

Bačevac u Skupštini zatražio da se u Novom Pazaru obezbede kritične raskrsnice i zone škola

Narodni poslanik SDP-a, u Narodnoj skupštini dr Muamer Bačevac zatražio je da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odvoji neophodna sredstva i obezbedi saobraćaj na kritičnim raskrsnicama u Novom Pazaru kao i da obezbedi saobraćaj za pešake u zonama škola.

Bačevac je pohvalio ispunjeno obećanje ministarstva i to da su obezbeđne opasne raskrsnice  u naseljima Lukare, Mur i Salakovac gde je izgrađena neophodna signalizacija, dok je u toku izgradnja semaforske signalizacije na raskrsnici Teferič.

Bačevac je istakao da građani Novog Pazara imaju veliki problem jer kroz grad prolaze dva državna puta prvog reda koji su odavno izgubili svoj prvobitni karakter i postali su gradske ulice u kojima je bezbednost niska, posebno za veliki broj dece koja svakodnevno idu u školu.

„Grad Novi Pazar ne može ništa učiniti na poboljšanju bezbednosti jer su ove deonice u nadležnosti Puteva Srbije“ napomenuo je Bačevac i dodao : „zato danas apelujem na Ministarstvo da raskrsnice koje su opasne što prije budu obezbeđene i to pre svega raskrsnice Parice i Dojeviće na državnom putu broj 22, kao in a putu 29, raskrsnice Teferič i raskrsnica kod Lukoila.

„Možda još bitnije je da se obezbede zone škola i to pre svega kod škola „Ćamil Sirajić“, „Meša Selimović“, „Rastko Nemanjić“, „Đura Jakšić“, „Halifa Bin Zajed“ i „Bele vode“. To je trenutno najbitnije i ono što ministarstvo sa malo investicija može uraditi kako bi podigli bezbednost pešaka u ovim zonama Grada.

Bačevac je takođe pozvao ministarstvo da se što pre krene sa realizacijom projekta brze magistrale od Kraljeva do Novog Pazara. On je podsetio da je Ibarska magistrala jedina veza ovog dela Srbije sa ostatkom države i da je zbog njene zagušnosti i preopterećenja izgradnja brze magistrale pitanje ne samo budućih investicija u Novi Pazar i ceo region već i pitanje svakodnevnog života građana.

 

 

Podeli