DruštvoVesti

Slika Hane Arifović na izložbi u Beogradu

Novopazasrska učenica trećeg razreda Škole za dizajn tekstila i kože, smer tehničar grafičkog dizajna, Hana Arifović osvojila je prvu nagradu u kategoriji ”slika” na konkursu beogradskog Fakulteta savremenih umetnosti. Njena slika će biti izložena u galeriji Fakulteta savremenih umetnosti od 8. juna, kada je planirano uručenje nagrada.

Ova mlada Novopazarka inspiraciju za svoju sliku našla je u nekim svojim neostvarenim željama. Na taj način osvojila je stručni žiri beogradskog Fakulteta savremenih umetnosti, koji je organizovao konkurs za srednjoškolce kreativce iz ceče Srbije.

Hana nije baš očekivala prvu nagradu, ali to će joj, kaže, biti velika motivacija u daljem školovanju.

”Bila sma iznenađena, jer bukvalno nisam očekivala tako nešto. Nekako sam žurila i kad sam videla svoje ime na spisku nagrađenih, baš je bilo veliko izmnenađenje! Nagrada mi je od velikog značaja, jer će to u budućnosti da utiče na moje studije. Pohvale na mene deluju stimulativno, pa će i ova nagrada biti velika motivacija za moj dalji rad”, izjavila je prvonagrađena autorka Hana Arifović.

Veliko finale konkursa za srednjoškolce kreativce planirano je 8. juna u galeriji Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

Na uspeh talentovane novopazarske srednjoškolke Hane Arifović ponosni su i nastavnici Škole za dizajn tekstila i kože. Njena prvonagrađena slika od 8. juna biće izložena u galeriji Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu u okviru manifestacije ”Dani savremenih umetnosti”.

Podeli