DruštvoVesti

Godišnja izložba u Školi za dizajn tekstila i kože

Godišnja izložba radova u Školi za dizajn tekstila i kože bila je još jedna prilika da najtalentovaniji učenici široj javnosti predstave svoje radove. Autorima najboljih radova član Kabineta gradonačelnika Novog Pazar ismet Plojović uručio je zaslužena priznanja i nagrade, a tradicionalna izložba u ovoj školi iz godine u godinu okuplja sve veći broj talentovanih učenika.

Zaslužena priznanja i nagrade za umetnički rad svima su podjednako draga. Ipak, čini se da su posebno draga osmacima koji nameravaju da upišu neki od smerova u Školi za dizajn tekstila i kože. Na likovnom konkursu ”Crtež” prvo mesto osvojila je učenica 8. razreda OŠ ”Bratstvo” Erna Mekić. Ponosi se nagradom i namerava, kaže, da upiše grafički dizajn.

Prvonagrađena učenica na konkursu Crtež

”Glavna karakteristika ovogodišnje izložbe je veći odziv, kako naših, tako i učenika iz osnovnih škola. Posebno nas raduje što se osmaci sve više učestvuju na ovakvim izložbama, jer oni su naši budući đaci. Tehničar dizajner grafike je jedno od najpopularnijih zanimanja u našoj državi, jer pruža velike mogućnosti kako za školovanje, tako i za profesionalno baljenje tim poslom”, izjavio je direktor Škole za dizajn tekstila i kože Meho Camović.

Tradicionalna godišnja izložba odavno je prerasla granice škole, pa i grada. Ove godine na njoj su učestvovali i osnovci iz Tutina. Talentovanim učenicima uručene su vredne nagrade u više disciplina zahvaljujući anonimnom donatoru. Zbog broja pristiglih radova cela škola je pretvorena u izložbu.

S.Lj.

 

 

Podeli