KulturaVesti

Nove nagrade za Regionalno pozorište i novi festivali

Nove nagrade stižu u Novi Pazar. Laureati su članovi ovdašnjeg pozorišnog kolektiva. Regionalno pozorište Novi Pazar u zemlji, ali i okruženju niže uspehe.

Regionalno pozorište Novi Pazar na nedavno odžanom 20. Međunarodnom festivalu komedije ”Mostarska liska” u Novi Pazar donelo je značajna priznanja i nagrade.

Lemana Bećirović Binjoš proglašena je za najbolju glumicu, Dušan Žuvanić za najboljeg glumca, a pozorište je osvojilo specijalnu nagradu za kolektivnu igru.

Podsetimo, predstava ”Terapija”, rediteljke Olje Đorđević iz Subotice premijerno je odigrana oktobra prošle godine. Predstava je dokumentarističko-romantična komedija , koja govori o muško-ženskim odnosima.

Nove nagrade i iz Turske

Nove nagrade i priznanja stižu i iz Turske, odnosno Burse nakon festivala na kome je pozorište učestvovalo u martu i tamošnjoj publici predstavilo se predstavom ”Na pragu”.

Nova nagrada za predstavu ''Na pragu''
Nova nagrada za predstavu ”Na pragu”

Podsetimo, ansambl Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara i ove godine učestvovao je na Međunarodnom balkanskom festivalu pozorišta, koji je održan u turskom gradu Bursa, tokom marta.

Novopazarskom pozorištu, tom prilikom uručena je specijalna nagrada Festivala koju je uručila direktorica tamošnjeg Bursa teatra Arzu Tan Bayraktutan.

Novopazarski pozorišni kolektiv ovih dana putuje na prestižni Međunarodni festival koji se održava u Rumuniji, nakon čega sledi učešće na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije ”Joakim Vujić” u Zaječaru.

O svemu ovome za Vesti RTV Novi Pazar je govorio direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović.

 

Senada Kalić

Podeli