DruštvoVesti

Dan policije u Novom Pazaru

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležen je danas nizom manifestacija i u Novom Pazaru. Cilj je približavanje rada policije građanima, prvenstvenstveno deci u gradu mladih.

Dan policije u Novom Pazaru

Oni su imali priliku da vide policijska vozila i deo opreme, ali i da se upoznaju sa policajcima koji brinu o njihovoj bezbednisti.

“Želeli smo da ovaj Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležimo sa našim sugrađanima, a naročito sa onim najmlađima. Naša namera je da im od najranijeg uzrasta pokažemo da mi brinemo o njihovoj sigurnosti i bezbednosti. Oni su danas imali mogućnost da sednu u policijska vozila i uključe sirenu. Mi smo još jednom iskoristili priliku da im ukažemo koliko je važno da poznaju i poštuju sve saobraćajne propise”, izjavila je načelnica Saobraćajne policije u Novom Pazaru, potpukovnik Irma Kolašinac.

Deca u vatrogasnom kamionu

U obeležavanju 4. juna, Dana policije u Novom Pazaru učestvovali su mališani iz Predškolske ustanove “Mladost”. Oni su priredili izložbu likovnih radova na Gradskom šetalištu. Prigodnim recitacijama izrazili su zahvalnost policajcima i čestitali im njihov dan.

Deca sa pancirima

Obeležavanju Dana policije dali su doprinos i predstavnici Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja. Radoznali mališanima delili su edukativne flajere, svetleće trake i slatkiše. Sve u cilju povećanja stepena bezbednosti dece u saobraćaju.

S.Lj.

Podeli