DruštvoVesti

Školska godina se završava 6. juna

Školska godina se završava 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Takvu odluku je donela Vlada Srbije zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo. Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, navodi se u saopštenju.

Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku. Stvoren je da ih ohrabruje na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince.

U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu. Ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu, navodi se u saopštenju vlade. Dodaje se da je zato i doneta odluka da se školaska godina zavrsi 6. juna.

Za one koji žele da rade do 20. juna, mogu se  realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada. Cilj je podsticanje socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti sa temom: tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu  zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.

Izvor: Tanjug

Podeli