HronikaVesti

Maturantkinje sletele sa puta!(VIDEO)

Maturantkinje srednje Medicinske škole iz Novog Pazara, njih pet, danas su vozilom sletele sa puta na deonici Novi Pazar-Draževiće. One su kako saznajemo sletele u kanal pored puta, pretpostavka je zbog klizavog kolovoza i vožnje neprilagođene uslovima puta.

Jedna devojčica zadobila je teže povrede glave, dve su upućene u ovdašnju bolnicu radi daljih pregleda. Dve su puštene na kućno lečenje. Maturantkinje su se javile Domu zdravlja u Sjenici. Sanitetima su iz Sjenice prebačene u ovdašnju bolnicu.

Odeljenje opšte hirurgije, Opšta bolnica Novi Pazar
Odeljenje opšte hirurgije, Opšta bolnica Novi Pazar

Za RTV Novi Pazar načelnik Odeljenja hirurgije dr Kemal Braničanin potvrdio je da su tri devojčice dovezene kolima hitne službe Doma zdravlja. Najpre im je ukazana primarna pomoć.

”Stabilnih su vitalnih funkcija, primljene su na odeljenje Opšte hirurgije. ovde se trenutno radi opservacija i dijagnostika kao i multidisciplinarni pristup. Uključilo smo sve specijaliste neurologa, ORL i ortopeda, kako bismo kompletirali kliničku sliku . Ne očekujem da se radi o težim povredama.  Kao lekar i kao roditelj apelovao bih na našu decu, na maturante, da u tom svom slavlju budu umereni i odmereni. Njihova mladost najvrednija je, kako njihovim roditeljima, tako i našem gradu” kazao je dr Brničanin za RTV Novi Pazar.

dr Kemal Brničanin, načelnik Odeljenja hirurgije, Opšta bolnica Novi Pazar
dr Kemal Brničanin, načelnik Odeljenja hirurgije, Opšta bolnica Novi Pazar

Direktorka Medicinske škole Šerifa Preljević kazala je da su u školi danas razgovarali sa decom i upozorili ih upravo na opasnosti neprilagođene vožnje.

” Kazala sam im da vode računa. Mi smo sa njima do kraja maturanstke žurke u školi. Oni po nekakvoj tradiciji posle toga odu u vožnju gradom. Reč je o izuzetno dobrim devočcicama. one su odlični đaci. Nije dakle neka obest u pitanju. Veruje da je ovo danak neiskustvu u vožđnji. Loši su vremenski uslovi i to je sve doprinelo da se ovo desi ” kazala je za RTV Novi Pazar Preljević.

Uloga roditelja presudna!

Preljević dodaje da su roditelji ti koji moraju da utiču na decu i da im ne daju vozila.

”Svi sa zebnjom dočekujemo taj poslednji nastavni dan. Upravo zbog toga sam otišla do škole kako bih apelovala na njih. Mi smo obavestili i policiju da pojačaju patrole prema svim pravcima u samom gradu i izvan” objansila je direktorka Preljević.

Šerifa Preljević, direktorka Srednje medicinske škole
Šerifa Preljević, direktorka Srednje medicinske škole

U Opštu bolnicu odmah su stigli i predstavnici gradskih vlasti, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović i odbornik u Skupštini grada Kasim Zoranić. Za RTV Novi Pazar kazali da se interesuju za stanje devojčica i da žele da pruže svu neophodnu pomoć i podršku njihovim porodicama.

Iz gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja i Saobraćajne policije apeluju posebno na roditelje da ne daju maturantima vozila, a na maturante da strogo poštuju propise o bezbednosti saobraćaja, kako bi sačuvali svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Senada Kalić

 

Podeli