Bačevac: Podrška inicijativi za dobrovoljno predavanje oružja, moraju se promovisati mirnodopske vrednosti

Narodni poslanik SDPS-a i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava dr Muamer Bačevac uputio je danas podršku vladinoj inicijativi za dobrovoljnu predaju oružja, kao i inicijativi da se u budućnosti pooštre uslovi za dobijanje dozvola za nošenje oružja, podsetivši da je u Srbiji u poslednjih 10 godina ubijeno 300 žena uglavnom vatrenim oružjem, a da je izvršeno više od 1000 ubistava.

Bačevac je ukazao na ogromnu rasprostranjenost oružja i njegovo olako i nesigurno korišćenje.

”U Srbiji se puca svakom prilikom, u svadbe se ide sa municijom za tri dana, puca se kada se ide u vojsku, u samoj vojsci, kada se vraća iz vojske, kada se dobije dete, na rođendanima, u svakoj prilici. Da li je to normalno – upitao je Bačevac i dodao da nam trebaju dobro naoružane vojska i policija, a ne oružje po kućama”

”Ovaj trenutak se mora iskoristiti za promovisanje mirnodopskih vrednosti. Moramo svim kapacitetima ubediti naše građane da im vatreno oružje u kući može doneti samo nesreću i da se bezbedno društvo gradi na principima, moralu i pravilnom odgoju” izjavio je Bačevac.

”Najiskrenije verujem da je smanjenje broja oružja preka potreba našeg društva i najodlučnije podržavamo ovu akciju koju je pokrenula Vlada,  kao i sve što Vlada radi na spuštanju tenzija. Podatak da je već predato više od 35.000 komada oružja pokazatelj je da su građani uvereni u ispravnost ovog poteza i da treba da predaju to oružje” zaključio je Bačevac.

 

Senada Kalić

 

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com