Društvo

Dr Ziyade novi predsjednik derneka Turska-Bosna-Sandžak – fokus na unapređenju saradnje sa Sarajevom i Novim Pazarom

Prof.dr Sedat Ziyade izabran je za novog predsjednika Udruženja Turska-Bosna-Sandžak, na redovnoj skupštini održanoj u Istanbulu. Sastanku, kojim je predsjedavao Zahit Büyükbayrak, prisustvovalo je oko 500 članova, javlja Rtv Novi Pazar.

Na skupštini su usvojeni izvještaji o aktivnostima, nadzoru i finansijama Udruženja. Prihvaćene su promjene Statuta, uključujući formiranje visoko savjetodavnog tijela i disciplinske komisije. Logotip Udruženja, koji se već nekoliko godina koristi i službeno je usvojen.

Muhammed Sancaktar, dugogodišnji predsjednik Udruženja, se u svom pozdravnom govoru zahvalio članovima na saradnji. Istakao je da su postignuća Udruženja mnogo veća od onoga što je moglo da bude prikazano u izvještaju, te da je to rezultat dugogodišnjeg napornog rada.

Novo rukovodstvo, koje se sastoji od 30 stalnih članova upravnog odbora, 30 rezervnih članova upravnog odbora, 3 stalna člana nadzornog odbora i 3 rezervna člana nadzornog odbora, predstavljeno je prisutnima.

Profesor dr. Sedat Ziyade, kao novi predsjednik Udruženja, održao je govor istakavši važnost Derneka . Izrazio je posvećenost daljnjem unapređenju rada i ostvarivanju većih uspjeha. Kako je izjavio za RTV Novi Pazar, koja je uživo izvještavala sa događaja, snažnije povezivanje sa Sarajevom i Novim Pazarom bit će prioritet u ovom mandatu.

Na kraju je uručeno priznanje dugogodišnjem predsjedniku Muhammedu Sancaktaru, a članovima upravnog odbora plakete kao znak zahvalnosti za  doprinos.

Udruženje Turska-Bosna-Sandžak ima za cilj jačanje saradnje i unapređenje kulturnih, ekonomskih i društvenih veza između Turske, Bosne i Sandžaka. Ima ključnu ulogu u promovisanju međusobnog razumijevanja i saradnje među zajednicama u ovim regionima.

video:

Galib G!cić

Podeli