DruštvoVesti

Biševac upoznao ministra Žigmanova o nesrazmernoj zastupljenosti Bošnjaka u policiji, sudstvu, tužilaštvu i Vatrogasnoj jedinici

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov boravio je danas u Novom Pazaru. Njega su gradonačelnik Nihat Biševac i njgeovi saradnici upoznali sa institucionalnim aktivnostima u cilju prevazilaženja kriza i negovanja dobrih međunacionalnih odnosa. Biševac je ministra upoznao i sa problemom nesrazmerne zastupljenosti Bošnjaka u policiji, sudstvu, tužilaštvu a naročito u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u ovom gradu.

Ministar je kazao da je zadovoljan činjenicom da se u Novom Pazaru, kroz institucije sistema zadržao visok nivo međuetničke tolerancije i da ga raduju napori lokalne samouprave ka ostvarivanju drugih ciljeva, a u cilju očuvanja suživota i tolerancije. Ministra su domaćini upoznali i sa određenim izazovima čijim će prevazilaženjem doći do većeg poverenja u institucije a čime će se poboljšati i položaj pripadnika bošnjačke nacinalne manjine u Srbiji.

Gradonačelnik Nihat Biševac i njegovi saradnici upoznali su ministra Žigmanova sa primerima dobre prakse u odnosima naroda koji žive na ovim prostorima, ali i izazovima i problemima sa kojima se susreću. Gradonačelnik Biševac je naveo da Novi Pazar mnogima može da posluži kao primer dobrih odnosa i saradnje.

Sastanku sa ministrom Žigmanovim su prisustvovali predsednica Skupštine Novog Pazara, Anela Halilović Šemsović, zamenik gradonačelnika Vladimir Maerinković, pomoćnik gradonačelnika Tarik Rupić i člna Gradskog veća, Mirsad Jusufović.

A.N.

Foto: Grad Novi Pazar

Podeli