DruštvoVesti

Bačevac osudio inicijativu Dveri kojom se targetiraju i vređaju manjinski narodi

Narodni posanik SDP i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava dr Muamer Bačevac  podržao je danas u skupštini inicijativu Vlade Srbije da građani predaju oružje pod amnestijom kao i inicijativu da se pooštre uslovi za dobijanje dozvola za nošenje oružja, prenosi RTV Nov Pazar.

On je u govoru snažno osudio inicijativu narodnih poslanika Dveri kojom su tražili podatke koliko se oružja prikuplja u sredinama u kojima žive manjinski narodi.

Bačevac u Skuoptini Repubike Srbije
Bačevac u Skupštini Republike Srbije

Bačevac: Bezobrazluk etiketirati manjinske narode

”Kakav je to bezobrazluk, etiketirati manjinske narode i svađati većinski i manjinske narode. I to u trenutku kada nam treba bratstvo, i kada treba da se ujedinimo oko zajedničkih principa.” izjavio je Bačevac i dodao da je to najgore politikanstvo koje je za svaku osudu.

”Tragedija koja nam se desila najbolje ukazuje da se negovanje kulture rata, koja je dominantna na Balkana u za danja dva veka. Predvode je kvazi patriotske i nacionalističke elite. Ona ne donosi nikakvom dobru, osim bola, gubitka najmilijih i želje za osvetom” zaključio je doktor Bačevac.

Bačevac osudio incijativu Dveri kojom se etiketiraju i targetiraju manjinski narodi.

Podsetimo, akcija predaje oružja u nelegalnom posedu pokrenuta je 8. maja. Akcija je pokrenuta ubrzo nakon dve tragedije u kojima je ubijeno 18 osoba, a ranjeno 19.

Prema podacima Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije do 23. maja naveče predato je 36.265 komada oružja,. 9.943 minsko-eksplozivnih sredstava i 1.817.190 komada municije.

 

Senada Kalić

Podeli