DruštvoVesti

Nezapamćena dženaza u Priboju, ukopan Ćelahmetović(FOTO)

Nezapamćena dženaza danas u Priboju gde je na groblju Bjeliš u toj Sandžačkoj opštini ukopan tragično stradali Ervin Ćelahmetović.

Nezapamćena dženaza u Priboju
Nezapamćena dženaza u Priboju

Dženaza namaz klanjana je u Hasan aginoj džamiji u starom Priboju. Dženazi i ukopu prisustvovao je veliki broj građana Piboja, ali i iz čitavog Sandžaka, predstavnici Grada Novog Pazara, opštine Priboj, svih sandžačkih opština, političkih partija Sandžačke demokrarske partije, Stranke demokratske akcije , Stranke pravde i pomirenja, Bošnjačko srpskog saveza, te brojni sandžački glavni imami, prenosi RTV Novi Pazar.

Glavni imam u Priboju Harun Eminagić kazao je da su dženazi danas prisustvovali i Bošnjaci i Srbi.

On je naglasio da zločin koji se desio nema nacionalne ili verske konotacije.  U ime porodice poručio je da neće biti odmazde i da među građanima Priboja nema mesta strahu.

Dženazu namaz predvodio je predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud Dudić. On je najoštrije osudio ubistvo mladog Ćelahmetovića i izrazio oćelivanje da će nadležni adekvatno reagovati u ovom ali i pređašnjim slučajevima, te odgovoriti na zahteve građana Priboja.

Podsetimo, na teritoriji opštine Priboj danas je Dan žalosti zbog tragično nastradalog Ervina Ćelahmetovića. Policija i dalje traga za dvadesetosmogodišnjim policajcem koji se sumnjiiči da je van dužnosti u pribojskom kafiću zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem Ćelahmetoviću koji je od zadobijenih povreda podlegao u priboojksoj bolnici.

Privedene su tri osobe zbog sumnje da su policajcu pomogle da pobegne. Ubistvo u Priboju izazvalo je brojne reakcije bošnjačkih političkih aktera, ali i čitave zajednice.

 

Senada Kalić

 

Podeli