DruštvoVesti

Pazarci oduševili Beograđane i Novosađane

Pazarci ovog vikenda oduševili su Beograđane i Novosađane na nekoliko održanih manifestacija u Beogradu i Novom Sadu. Turistička organizacija Novi Pazar ovog vikenda posetiocima Manifesta u Beogradu i Sajma poljoprivrede u Novom Sadu, prezentovala je turističku ponudu našeg kraja.

Štand novopazarske Turističke organizacije ubedljivo je bio najposećeniji na Manifestu u Beogradu kao i na Promenadi, te Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Dejan Belojica za Radio televiziju Novi Pazar, čija je ekipa pratila pomenute događaje, ocenio je učešće Turističke organizacije Novi Pazar na čijem je čelu, veoma uspešnim.

“Ja sam zaista prezadovoljan. Mislim da smo promovisali Novi Pazar, naš kraj i turističke ponude na najbolji mogući način i da će nam veliki broj gostiju iz Vojvodine doći da im pokažemo sve naše lepote i bogatstva”, rekao je direktor Turističke organizacije Novi Pazar, Dejan Belojica. Kako je Belojica najavio, u Novom Pazaru će u toku meseca avgusta, biti organizovani Dani Vojvodine i to će biti stepen više u saradnji sa Vojvodinom i Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam. Turističku ponudu ovog kraja, gastronomiju, kulturno istorijska bogatstva, prezentovaće na mnogim manifestacijama i sajmovima koji tek dolaze poput Zeman festa, Festivala “Stari grad”, Dani dijaspore, Sajam turizma u Novom Sadu i tako dalje.

Veliki prijatelj Grada Novog Pazara, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, izrazio je zahvalnost predstavnicima novopazarske Turističke organizacije za učešće na najposećenijem Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu kao i zadovoljstvo za uspešnu saradnju. Uživao je, kako kaže, u prigodnom programu koji su pripremili članovi hora Isa beg na čelu sa Elvirom Bogućaninom i Kulturno umetničko društvo “Golija”.

“Ja sam zaista uživao i kao što ste videli, pevao sam svaku pesmu koju su izveli članovi vašeg hora Isa beg. Ja Pazar doživljavam kao svoju kuću. Inače sam rodom iz Bosne i kada dođem u Novi Pazar osećam se kao kod kuće. To je prevashodno zahvaljujući divnim ljudima u Novom Pazaru koji vas tako lepo dočekaju da poželite da se što pre vratite. Baš zato smo mi na jednom od boravaka u Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima razgovarali upravo o ovoj prilici da se preko Turističke organizacije predstave lepote, kultura i tradicija vašeg kraja”, kazao je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević.

Ivanišević je takođe potvrdio da će u mesecu avgustu u Novom Pazaru biti organizovani  Dani Vojvodine, čime bi se još više učvrstila saradnja Novog Pazara i ove pokrajine, te na taj način pozvali građane najmlađeg grada u Evropi da posete lepote Vojvodine.

Uspešnom saradnjom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Vojvodine, Regionalnom turističkom organizacijom Sandžaka, Turističkom organizacijom Novi Pazar i saradnjom sa Gradom Novim  Pazarom, zadovoljna je i pokrajinska poslanica Rajka Vujović. “Građani Novog Sada i Novog Pazara se veoma dobro slažu i razumeju i mi se uvek radujemo kada dođete kod nas, a i svakoj našoj poseti Novom Pazaru. Pozvala je sve Novopazarce da posete štand Vojvodine kada budu Dani Vojvodine promovisani u Novom Pazaru i da  se upoznaju šta ova pokrajina, kao turistička destinacija ima da ponudi.

Pokrajinska poslanica Rajka Vujović oduševljena je bila i proizvodima “Pazarske sofre”, mada je, kako je istakla, sve od hrane iz našeg kraja već probala jer je čest gost Novog Pazara. “Ja toliko volim Novi Pazar da vrlo rado, kada mi se god ukaže prilika dođem kod vas te ja sebe doživljavam da sam pola Novosađanka a pola Novopazarka”, kazala je Rajka Vujović.

Prezentaciji turističke ponude Novog Pazara na Sajmu poljoprivrede, prisustvovali su i predstavnici Grada Novog Pazara.

Prezentovanje Novog Pazara, turističku ponudu našeg kraja, kulturu i tradiciju Bošnjaka i Srba, na najbolji i najlepši način kroz pesmu i igru, upotpunili su hor Isa beg  i Kulturno umetničko društvo “Golija”. Oni su kroz prigodan program posetiocima preneli suživot Bošnjaka i Srba u našem kraju, bogatstvo kulture i tradicije oba naroda. Njihov nastup kako na beogradskom Manifestu tako i na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, privukao je posetioce koji su uz njih uživali, pevali i igrali.

Biljana veljović

Podeli