DruštvoVesti

Škola domaćin najuspešnija

Završeno je dvadesetsedmo Republičko takmičenje tekstilnih i kožarskih škola Srbije u Novom Pazaru. Škola domaćin, novopazarska Škola za dizajn tekstila i kože, bila je najuspešnija. Kao što je i počelo, takmičenje je svečano i završeno. Proglašenje najuspešnijih učenika organozovano je u holu Škole za dizajn tekstila i kože, gde su im uručeni pehari, diplome, pohvalnice i zahvalnice.

Bez obzira na rezultate svi su pokazali želju, znanje i ljubav prema tekstilstvu i kožarstvu – istaknuto je na svečanoj ceremoniji u povodu završetka takmičenja kožarsko tekstilnih škola. U ime škole domaćina prisutnima se obratio direktor, i predsenik Udruženja tekstilno kožarskih škola Srbije Meho Camović.

svečan završetak republičkog takmičenja

”Ova takmičenja su, ne samo test naših sposobnosti, već prilika za upoznavanje novih ljudi, stvaranje veza i razmenjivanje ideja. Veliko mi je zadovoljstvo što smo baš mi, Škola za dizajn tekstila i kože bili vaši domaćini. Nadam se da vam je bilo ugodno u našoj školi, kao i u našem gradu. Najiskrenije čestitke dobitnicima i učesnicima takmičenja. Nekao ovo bude smao početak velikog sjajnog putovanja, ispunjenog novim izazovima i još većim uspesima”, poručio je Camović.

Na takmičenju su učestvovali učenici 23 kožarsko tekstilne škole sa područja cele Srbije. Novopazarska Škola za dizajn tekstila i kože osvojila je prvo mesto u disciplini kožarski materijali, a nagradu je primila učenica Belma Bronja. U disciplini izrada odevnog predmeta od tekstilnog materijala nagrađena je učenica Kanita Ličina iz Novog Pazara.

Novopazarska Škola za dizajn tekstila i kože osvojila je prvo mesto i za izložbu učeničkih radova, (za opšti utisak, originalnost eksponata i funkcionalnost modela). Članovi komisije za ocenjivanje izložbe panoa učeničkih radova bili su: modna kreatorka Amina Hasanbegović, grafička dizajnerka i slikarka Fatima Durović, grafička dizajnerka i profesorica engleskog jezika Amra Hodžić Jejna, direktor Muzeja ”Ras” Elmir Habibović i inženjer dizajna tekstila odeće – modni kreator Almin Hazirović.

U disciplini tekstilni materijali pobedila je novosadska Tehnička škola ”Mileva Marić Ajnštajn”. Tehnička škola za dizajn kože Beograd osvojila je prvo mesto u disciplini konstrukcija i modelovanje obuće. Najbolje rezultate u disciplini konstukcija i modelovanje odeće ostvarila je kraljevačka Mašinsko-tehnička škola ”14. oktobar”.

S.Lj.

 

Podeli