DruštvoVesti

Republičko takmičenje tekstilnih i kožarskih škola u Novom Pazaru

Novopazarska Škola za dizajn tekstila i kože domaćin je dvadesetsedmog Republičkog takmičenja tekstilnih i kožarskih škola. Na takmičenju, koje je svečano otvoreno u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Novi Pazar, učestvuju učenici 23 škole iz različitih krajeva Srbije.

Dobrodoščlicu gostima i uspeh takmičarima ispred Gradske uprave na svečanom otvaranju poželeo je član Kabineta gradonačelnika zadužen za obrazovanje dr Rifat Redžović.

Na republičkom takmičenju učenici će se takmičiti u šest disciplina, 4 u oblasti tekstilstva i 2 u oblasti kožarstva. Unapređenje znanja, razmena iskustava i druženje su u fokusu takmičenja.

”Cilj takmičenja je da najbolji učenici iz svake škole dođu i da pokažu svoje znanje. To je na prvom mestu, na drugom mestu je druženje, razmena iskustava, upoznavanje”, izjavila je Mirjana Radeka ispred Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Predsednik Udruženja tekstilno-kožarskih škola Srbije i direktor novopazarske Škole za dizajn tekstila i kože Meho Camović najavljuje proširenje takmičarskog programa u budućnosti.

”Očekujem lepo druženje učenika i kolega, razmenu iskustava i unapređenje takmičenja. Nadamo se da će se narednih godina takmičenje proširiti i na ceo region. Zaista je čast i zadovoljstvo biti domaćin ovolikom broju škola”, naglasio je Camović.

Izrazio je zahvalnosti na podršci u organizaciji takmičenja Ministarstvu prosvete i lokalnoj samoupravi.

Za uspešan početak 27. Republičkog takmičenja tekstilnih i kožarskih škola Srbije učenici novopazarske Škole za dizajn tekstila i kože i njihovi nastavnici, osmislili su raznovrstan program. Između ostalog, prisutnima su se predstavili i zanimljivom modnom revijom inspirusanom bliskim istokom.

S.Lj.

 

 

Podeli