DruštvoVesti

Uskoro konkurs za projekte poboljšanja uslova života u stambenim zajednicama

Na jedanaestoj redovnoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog Odluke o raspisivanju drugog javnog poziva sufinansiranje projektnih aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, odnosno projekata koji se tiču poboljšanja uslova života u stambenim zajednicama.
„Pre dve godine je sproveden jedan ovakav postupak, što se iz ugla naših građana i direktne koristi koju imaju, pokazalo kao jako dobar potez. Postupak je realizovan transparentno i sve stambene zajednice koje su u tom momentu imale upravnike dobile su priliku da apliciraju za bespovratna sredstva iz budžeta grada. Sredstva u okviru novog javnog poziva su takođe bespovratna i pozivam ovim putem upravnike stambenih zajednica da prate javni poziv i da projektima apliciraju za sredstva“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.
Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog VII izmene Plana javnih nabavki za Gradsku upravu za izvorne i poverene poslove u tekućoj godini, kao i finansijski i narativni izveštaji udruženja građana iz Novog Pazara.

Podeli