DruštvoVesti

Za Muzičku školu “Stevan Mokranjac” pet nagrada

Na 66. Muzičkom festivalu svih muzičkih i baletskih škola u Srbiji  održanom u Bačkoj Palanci, učestvovala je i MŠ “Stevan Mokranjac”. Učenici koji su se takmičili osvojili su jednu prvu i četiri druge nagrade.

Festival muzičkih i baletskih škola Srbije, prvi put u realizaciji ŠOMO “Stevan Hristić”, održan je u Bačkoj Palanci. Na festivalu su se takmičile 63 škole iz čitave Srbije sa svojim odabranim  predstavnicima. Novopazarska Muzička škola “Stevan Mokranjac” takođe je imala svoje predstavnike koji su bili jako zapaženi i osvojili čak pet nagrada.

Učenici i nastavnici koji su zaslužni za taj uspeh su Slobodan Mihajlović, učenik trećeg razreda na harmonici u klasi nastavnice Dejane Radanović koji je osvojio prvu nagradu.  Irina Despotović učenica je četvrtog razreda na gitari u klasi nastavnice Dželile Madžović kojoj je pripala druga nagrada. Milica Vujović učenica petog razreda na violini u klasi nastavnice Anje Pavlović sa klavirškom saradnjom nastavnika Aleksandra Beljakovića takođe je uzela drugu nagradu. Još jedna druga nagrada otišla je u ruke Ilije Pendića, učenika petog razreda na klaviru. Istu nagradu ponele su  Lena Premović i Lola Jovanović, učenice trećeg razreda u klasi nastavnika Vukosava Pavićevića koje su nastupale kao klavirski duo.

“Veoma smo zadovoljni plasmanom naših učenika kao i dočekom domaćina kojima srdačno zahvaljujemo na gostoprimstvu. Inače, nama nastavnicima je veoma bitno, pored svih osvojenih nagrada,  da deca steknu iskustvo javnog izvođenja tokom muzičkog školovanja. Ponosni smo kako  uvek predstave na najbolji mogući način kako školu, nastavnike, tako i naš grad kome ovom prilikom zahvaljujemo za podršku i saradnju pri svakom našem odlasku na takmičenja van Novog Pazara”, kazala je nastavnica klavira, Dijana Vujović.

Jedan od dobitnika nagrade na pomenutom prestižnom takmičenju, učenik petog razreda Muzičke škole “Stevan Mokranjac”  Ilija Pendić, kaže da je konkurencija bila veoma jaka. “I pored toga, moji drugari i ja koji smo se takmičili, imali smo veru u sebe i nadu da ćemo se sigurno dobro plasirati, što se na kraju i desilo”. Drago nam je što smo našoj školi i gradu doneli ove nagrade i što smo opravdali poverenje nastavnika”, kazao je Ilija Pendić. On je pozvao decu Srbije koja vole muziku da se upišu u muzičku školu i osete čar ljubavi prema njoj, jer je, kako je istakao, ljubav prema muzici zaista nešto posebno.

Ovo isto takmičenje održaće se i naredne godine, na kome će, kako je Ilija Pendić istakao, sigurno učenici njegove škole ponovo osvojiti dobre nagrade.

Biljana Veljović

 

Podeli