KulturaVesti

Premijera predstave ”Bruklin i mačke u kontejnerima”

Regionalno pozorište premijeno je sinoć pred novopazarskom publikom izvelo predstavu ”Bruklin i mačke u kontejnerima” po tekstu Vide Davidović, a u režiji Jelene Bogavac. Prva repriza ove kamerne predstave igra se večeras.

Publika na nogama, aplauz koji traje…. To je najbolja ocena uspešnosti premijerno izvedene predstave. Prisustvo posetilaca iz drugih gradova dodatno govori o veštinama novopazarskih glumaca.

Predstavnik kraljevačkog Festivala amfiteatar, Vladan Slavković oduševljen je predstavom. Kaže da je

”Novopazarsko Regionalno pozorište postaje prepoznatljivo kao neko ko postavlja sve bolje i bolje predstave u kontinuitetu. Posle predstave ”Ako dugo gledaš u ponor”, desio se jedan zahvat koji je učinio ovo pozorište izuzetno zrelim. Mi kao branša sada već sa ozbiljnim razlozima dolazimo da ispratimo sve što ovi ljudi rade. Ansambl je mlad, snažan, a ova predstava pokazuje i koliko je zreo. Uspeh predstave ”Ako dugo gledaš u ponor” nije slučajan, a ova predstava Regionalno pozorište postavlja na pijedestal kontinuiteta, snage i svega onoga što tek dolazi., ”izjavio je Slavković.

Urbana, savremena, žanrovski netipična pozorišna priča za ove prostore, dovoljno je intrigantna da se o njoj govori i posle premijere. Sam proces pripreme, glumac Rifat Rifatović opisuje kao ”ozbiljno kopanje po sopstvenim dušama aktera”. To publika, ispostavilo se, uspešno prepoznaje.

Prema rečima rediteljke, Jelene Bogavac, predstava je vestern o tramu za poneti. Melodrama o bolu strpanom u kofer. Trauma jednog duboko istraumiranog društva.

S.Lj.

 

 

Podeli