DruštvoVesti

Predškolci bili gosti Zavoda za javno zdravlje

Mališani predškolske ustanove  “Mladost” posetili su Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru. Oni su se na kreativan način upoznali sa radom ove zdravstvene ustanove.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar bio je danas prepun predškolaca vrtića „Mladost“. Tokom prethodnog susreta u vrtiću Pčelica,  deca su bila lekari, a lekari pacijenti, s ciljem da se deca oslobode straha od belog mantila.  Direktor ZZJZ dr Šedadil Spahić I njegove kolege pripremili su poklone za mališane, ali I posvetili pesmicu.

Ovakva poseta je usledila nakon što je direktor dr Šefadil Spahić sa kolegama održao edukativnu aktivnost za predškolce, a u okviru programa “Reciklaža nije blamaža”, koji je imao za cilj da najmlađe uči o važnosti očuvanja životne sredine, recikliranju i negovanju zdravlja. 

“Danas su deca moji gosti. Pripremio sam im poklončiće, kao i oni meni, a ono što je najbitnije mala doktorica koja me pregledala dala je dobru terapiju i priznali su mi da se više ne boje ljekara. Nastavljamo sa saradnjom a želja je razgovarati s učenicima osnovnih i srednjih škola kako bi vidjeli koji su njihovi problemi, kaže  Spahić.

Vaspitači su zajedno sa decom  radili na programu pod nazivom  „Reciklaža nije blamaža“, gde su deca između ostalog imala su mogućnost ostvare drugačiji pristup lekarima.

“Deca su na ovaj način pobedila strah od belog mantila, a oni su nama na jedan poseban način predstavili šta Zavod za javno zdravlje može ponuditi deci. Otvoren je i poziv svim našim roditeljima da dođu sa decom i provere sve ovde i tako će deca imati mogućnost da pobede strah”, rekla kje vaspitačica u vrtiću Selma Šaćirović.

 

 

Podeli