Sport

Vukotić: Mogli smo da promašimo igrače, ali ne i ljude

Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je da je ekipa na početku sezone formirana više po ljudskim, nego po igračkim kvalitetima.

“Znali smo da možemo da pogrešimo sa igačke, ali da ne smemo sa ljudske strane. Nismo imali sreće u nekim utakmicama na početku, ali vrati se kad je najpotrebnije kad tu sreću zaslužiš. Na terenu nismo razmišljali ko je bolji ili skuplji od nas, već samo da pružimo maksimum. Pobeđivali smo rivale sa mnogo većim budžetom”, rekao je Vukotić.

Košarkaši Novog Pazara zauzeli su 13. mesto u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), što je bilo dovoljno za opstanak. Vukotićev tim slavio je pet puta u poslednjih sedam utakmica za krajnji skor od 11 pobeda i 19 poraza.

“Publika nas je nosila tokom cele sezone. Velike su zasluge kolege Vasilija Budimića, koji je selektirao tim, stručnog štaba, gradske uprave, predsednika Suada Numanovića, ali i onih koji nisu verovali u nas”, ocenio je Vukotić.

U Superligu, koja je već startovala, plasiralo se pet najboljih ekipa KLS – Zlatibor, Spartak, Vojvodina, Metalac i Beograd. Tamo ih čekaju FMP, Mega i Borac iz ABA lige, a kasnije još Partizan i Crvena zvezda.

Šampion KLS Zlatibor i vicešampion Spartak igraće naredne sezone u ABA 2 ligi, dok su se Kolubara LA 2003 i Dunav kao dva najslabija kluba preselila među drugoligaše.

Kroz takmičenje u Drugoj ligi do elitne konkurencije stigli su kragujevački Radnički i Džoker iz Sombora.

M. Minić

 

Podeli