KulturaVesti

”Sandžak inspiracija umjetnika” sutra u MMC

Radovi i umetnine nastale tokom kolonije ”Sandžak inspiracija umjetnika” biće izloženi sutra u Galeriji Multimedijalnog centra Kulturnog centra u Novom Pazaru. Otvaranje izložbe zakazano je za 19:30,  a organizuje se povodom obeležavanja 60. godina Kulturnog centra Novi Pazar.

Sutra će u Glaeriji MMC biti otvorena izložba 22. saziva likovne kolonije ’’Sandžak inspiracija umjetnika”. Kolonija je održana u Turističkom naselju ’’Ras”, u Novom Pazaru, od 26. do 31. avgusta 2022. godine.

Sandžak inspiracija umjetnika, kolonija
Sandžak inspiracija umjetnika,kolonija

 

Organizator je Galerija MMC, Kulturni centar Novi Pazar.

​Kolonija je slikarskog karaktera, a njen cilj je razvijanje multietničnosti i multikulturalnosti, kao i afirmacija savremene likovne umetnosti regiona, navedeno je za RTV Novi Pazar.

​Učesnici ovog saziva su bili eminentni akademski umjetnici iz Srbije i Crne Gore.: Milosav Urošević (Pančevo), Isidora Jovčić (Knjaževac), Denis Nogović (Pljevlje, Crna Gora), Đorđe Slavković (Kragujevac), Vukašin Stanković (Niš), Kazim Dreković, Edin Malićević, Enes Sejfić i Muhamed Đerlek Maks (Novi Pazar).

Naziv kolonije “Sandžak inspiracija umjetnika” određen je konkretnim područjem i podrazumijeva bogatstvo i širinu kulturno-historijskog, ali i prirodnog nasljeđa.

​Likovnu koloniju finansira Grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Izložba se organizuje povodom obeležavanja 60. godina postojanja Kulturnog centra Novi Pazar.

Sandžak inspiracija umjetnika,izložba
Sandžak inspiracija umjetnika,izložba

 

Senada Kalić

 

Podeli