DruštvoEkologijaVesti

Biševac potpisao dva ugovora iz oblasti ekologije

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisao je u Ministarstvu zaštite životne sredine dva veoma važna ugovora iz oblasti ekologije. Jedan se odnosi na projekat nabavke, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje, a drugi na projekat smanjenja zagadjenja vazduha iz individualnih izvora.

“Zamenićemo kotlarnicu u Gimnaziji. Umesto uglja, koristiće se pelet. Za taj posao dobili smo oko 14 ipo miliona dinara. Sredstvima grada i novcem iz budžeta Republike od 8 miliona dinara, koliko smo sada dobili, radićemo i  na zameni individualnih ložišta”, objasnio je gadonačelnik Biševac.

Grad je i ranije sa nadležnim  ministarstvima radio na zameni ložišta i kotlova u Novom Pazaru, jer su to najveći zagađivači vazduha.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović  je potpisala ugovore sa predstavnicima 27 jedinica lokalne samouprave za zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i 19 jedinica lokalne samouprave za zamenu individualnih ložišta, kojima se dodeljuju sredstva u skladu sa ovogodišnjim konkursom Ministarstva.

Novi Pazar je među gradovima koji su dobili sredstva na oba konkursa.

 

Podeli