Sport

Džaizkoin arena u punom sjaju: Istok ponovo radi

Istočna tribina Džaizkoin arene ponovo je u funkciji. U sredu protiv Voždovca biće prazna zbog kazne, ali već u subotu, kada u Novi Pazar stiže Radnički 1923, sunčana strana pazarskog stadiona biće spremna da primi ljubitelje fudbala.

Istok će protiv Kragujevčana proraditi posle skoro 14 i po meseci. Februara prošle godine prvenstveni poraz od lazarevačke Kolubare (1:2) sa tog sektora ispratilo je nekoliko stotina gledalaca. Povremeno je na istočnoj tribini bilo gostujućih pristalica na bezbednom delu, pored stare svlačionice.

Ispred gradske uprave, radovima je koordinirao direktor novopazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

“Komisija za bezbednost i integritet Fudbalskog saveza Srbije prošle godine je zabranila korišćenje istočne tribine. To je bio razlog da gradska uprava uradi projekat potpune rekonstrukcije, koja je podrazumevala uklanjanje dotrajalih betonskih delova i starih stolica”, rekao je Mehmedović.

Potom su u cilju funkcionalnosti i povećane bezbednosti betonirana sva stepeništa na istoku, što je podrazumevalo zatvaranje njihovih prednjih delova.

“Odrađena je izolacija, penetrat, čime su učvršćena betonirana stepeništa. Postavljeno je 2.750 novih stolica u tri različite boje. Rojal plava je karakteristična za naš klub, zatim bela i nebo plava, koja je donela dinamiku i lepši izgled tribine. Na lageru je ostalo još oko 450 stolica, kao zamena u slučaju štete”, naveo je Mehmedović.

Mehmedović: Istok ima sentimentalnu vrednost, a nadamo se i novom stadionu

Na tribini sagrađenoj pre skoro četiri decenije urađeni su novi toaleti i postavljeni tuševi. Ostalo je da se završe stepenišni prolazi, kojih je radi boljeg komfora i sigurnosti više nego ranije. Oni će biti ofarbani u žuto.

“Istočna tribina ima sentimentalnu vrednost za brojne naše navijače. Jedna grupa striktno odatle prati utakmice, što će biti u prilici da učini već protiv kragujevačkog Radničkog 1923 u trećem kolu plej-ofa. Biće urađena i sanacija severne tribine, koja će biti ofarbana. Predviđeno je i postavljenje izolacione smese, kao i svega ostalog što je potrebno da sever bude funkcionalan i bezbedan”, naveo je Mehmedović.

On je dodao da su u planu su još neki infrastrukturni radovi na pazarskom stadionu, koji bi taj objekat trebalo da približe UEFA standardima.

“O tome će naše pristalice biti blagovemeno obaveštene. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da ćemo dobiti novi stadion po UEFA C standardima. Nadamo se da će uskoro biti pravno rešena papirologija oko zemljišta sa Vojskom Srbije i da ćemo dobiti još jedan stadion u drugom delu grada”, kazao je Mehmedović.

Trenutni kapacitet Džaizkoin arene je oko 8.500 mesta.

M. Minić

 

Podeli