DruštvoVesti

Organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

U Novom Pazaru danas je organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj su građani  mogli da budu deo ove humane akcije.

U sali Doma omladine u Novom Pazaru, gde je sprovedena  akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, bilo je građana koji su čekali svoj red na pregled i odobrenje  lekara da daju krv. Volonterka Marija Pantović kaže da je bila zadovoljna današnjim odzivom građana. Do 13h krv je dalo njih 60 a do kraja akcije još 15 davalaca.

“Krv u ovakvim akcijama dajem nekoliko puta godišnje, kada sam god u mogućnosti, jer na taj način ne samo što pomažem da nečiji život bude spašen već činim da i moje zdravlje bude još bolje”, kazao je Mithat Nokić jedan od dobrovoljnih davalaca krvi. Ovakvim akcijama često se odaziva i  Esmera Graca koja je pozvala sve mlade ljude prvenstveno pa i ostale koji se zdravstveno dobro osećaju da na ovaj način daju doprinos u spašavanju nečijeg života.

Sledeća akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi iz Beograda i novopazarskog Crvenog krsta, biće organizovana 9.maja u Domu omladine takođe u vremenu od 8 do 14 sati.

Biljana Veljović

 

Podeli