HronikaVesti

Evakuacija u dve srednje škole u Novom Pazaru

Evakuisane su dve srednje šlole u Novom Pazaru. Pretpostavlja se da je u prostorijama jedne od te dve obrazovne ustanove bačen suzavac – potvrđeno je za RTV Novi Pazar.

Svi đaci i nastavno osoblje evakuisani su oko 15 časova iz Tehničke i Škole za dizajin, koje se nalaze u Ulici Vuka Karadžića u Novom Pazaru.

“U ovom trenutku utvđuje se da li je u pitanju suzavac. Reč je o velikoj količini hemijske supstance u vazduhu. Uskoro bi trebalo da se utvrdi u prostorijama koje škole se ona najpre raširila. Ove dve škole koriste jednu zgradu”, objasnio je naš sagovornik.

“Predmetni nastavnici u Tehničkoj školi su prijavili da je bačeno nešto nalik suzavcu, što je počelo da izaziva jak kašalj kod učenika i predmetnih nastavnika. Učenici su odmah izvedeni iz škole a Uprava škole je odmah pozvala školskog policajca Nenada Čalamara, koji je detaljno upoznat sa celom situacijom kao i direktor škole Hido Ljajić. Direktor je ceo slučaj prijavio školskoj Upravi rukovodiocu grupe Mirsadi Tripković. Školski policajac je odmah pregledao sve spratove, učionice i mokre čvorove ali se ništa nije našlo.Nakon toga je školski policajac obavestio inspektore PU Novi Pazar koji su odmah došli na lice mesta.Možemo konstantovati da su učenici bezbedno i sigurno evakuisani iz zgrade škole. Dalje ćemo postupati po preporuci PU Novi Pazar i Ministarstva prosvete. Ono što će škola uraditi radi što  veće bezbednosti učenika i svih zaposlenih u školi, pojačati preventivne aktivnosti u školi i jačati svest kod svih o značaju bezbednosti i očuvanju zdravlja ( kroz tribine, radionice, odeljenjske zajednice)”,  saopšteno je iz Tehničke škole.

 

Podeli