Društvo

Uskršnja čestitka gradonačelnika Biševca naglašava važnost tradicije i ljubavi među susjedima

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, uputio je danas čestitku svim pravoslavnim vjernicima povodom Uskrsa, javlja Rtv Novi Pazar.

“Svim pravoslavnim vjernicima čestitam nastupajući Uskrs. Radost koju praznici donose uvijek je lijepa prilika da, njegujući tradiciju ovog kraja, ojačamo dobre susjedske odnose, ljubav i poštovanje, jer nas vjekovne vrijednosti usmjeravaju prema međusobnoj podršci”, rekao je Biševac u svojoj čestitki.

Uskrs se tradicionalno slavi kao najveći hrišćanski blagdan, a multietnički i multikulturalni  Novi Pazar poznat je po svojoj otvorenosti prema svim vjerskim i kulturnim praznicima.

Gradonačelnik Biševac kontinuirano promovira toleranciju i suživot među različitim kulturama i  zajednicama, te ističe važnost iskrenog poštovanja kontrasta koji čine Novi Pazar posebnim.

Ovogodišnji Uskrs se još jednom poklopio s muslimanskim svetim mjesecom ramazanom, čime se nastavlja tradicija bliskosti.  Uskrs se praznuje  tri dana i obilježen je crvenim slovom u kalendaru Srpske pravoslavne crkve, dok muslimani u isto vrijeme obilježavaju post i molitve u skladu s vjerskim običajima. Ovo sjedinjavanje praznika stvara posebnu atmosferu u gradu i pruža priliku za promicanje zajedništva i promociju ljepote različitosti.

G!cić Galib

Podeli