DruštvoVesti

Stigla nova donacija Reciklažnom centru

Nopazarskom Reciklažnom centru stigla nova donacijakao donacija u vidu kamiona za odlaganje reciklažnog materijala i viljuškar. Donacija je stigla od preduzeća Kappa star i Eko star pak Umka koji su članice Kappa star grupe. Predstavnici ove dve firme bili su i gosti gradonačelnika Nihata Biševca sa kojim su razgovarali o budućoj saradnji i realizaciji značajnih projekata iz oblasti ekologije.

Ova dva vozila za novopazarsko JKP “Čistoća” te Reciklažni centar od velikog su značaja. Direktor Čistoće, Armin Mehović kaže da je svaka donacija za svako javno preduzeće bitna ali da on izdvaja svako ulaganje u ovaj sektor zbog važnosti za životnu sredinu. Istakao je da je ovo javno preduzeće od Eko star paka i Kappa stara u poslednje dve godine, koliko saradnja postoji, dobilo donacije od preko 300 hiljada evra.

 

“Naša podrška ogledala se i u pređašnjim donacijama JKP “Čistoća” kome smo donirali kontejnere, viljuškar i sada evo kamion za odlaganje otpada, koji će, sigurna sam olakšati posao”, kazala je ispred Eko star paka Sanja Stepanović. Istakla je i zadovoljstvo zbog zainteresovanosti gradonačelnika Nihata Biševca da zajedno učestvuju u projektima vezanim za edukaciju mladih po pitanju ekologije.

“Ova  investicija preko našeg operatera Eko star paka u vidu viljuškara, prese, kamiona je samo početak naših investicija i naših planova koje želimo da ostavrimo sa JKP “Čistoća” iz Novog Pazara. Imamo i punu podršku vašeg gradonačelnika Biševca sa kojim smo danas pričali na mnoge teme vezane za ovaj deo posla i nadamo se da ćemo zajedno sve sprovesti u delo”, kazao je menadžer nabavke u Kappa staru Vojkan Bacić.

Direktor JKP “Čistoća” Armin Mehović je najavio realizaciju još jednog projekta, a radi se o primarnoj selekciji reciklažnog materijala  po domaćinstvima gde je uz pomoć dobijenih određenih sredstava od Naleda već sproveden jedan uspešan  pilot projekat. U ovm projektu učešće će uzeti i Eko star pak i Kappa star pa će biti kupljene kante za domaćinstava koja će selektovati i odlagati otpad, pa će se takko saradnja nastaviti i ubuduće.

Biljana Veljović

 

Podeli