Sport

Vukotić: Da sprečimo Slogin šut za tri poena i tranziciju

Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je danas da njegova ekipa ima šansu da pobedi Slogu u Kraljevu, ako spreči šut za tri poena i igru domaćina u tranziciji.

“Nama je svaka utakmica finale, moramo da pružimo maksimum. Potrebno je da budemo na nivou drugog poluvremena protiv Spartaka u Subotici ili da odigramo kao sa Zlatiborom u Čajetini. Samo tako možemo do pobede, koja bi nam mnogo značila u borbi za opstanak”, rekao je Vukotić.

Kraljevčani sa po 12 pobeda i poraza imaju deveti učinak u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), dok su Pazarci četiri pozicije iza sa 7/17.

“Sloga igra na dva fronta. Baloni regionalne ABA 2 lige koštaju ih na energetskom planu. Mi se borimo za opstanak i držimo sve u našim trkama. Izgaraćemo do poslednjeg kola, pa ćemo da vidimo da li će da bude dovoljno. Nadam se da hoće”, naveo je Vukotić.

U pazarskom dresu trebalo bi da debituje Dušan Vićentić, a u Vukotićev tim vraćaju se Altin Islamović i Tarik Brunčević.

“Videćemo koliko će moći. Iza Vićentić i Islamović je sedam dana pauze, Brunčević je bio i duže van stroja. U sredu gostujemo zemunskoj Mladosti, pa ćemo voditi računa. Dobiće minute, pitanje je koliko. Zavisi kakvi budu u Kraljevu”, kazao je Vukotić

Utakmica 26. kola KLS između Sloge i Novi Pazar zakazana je za subotu od 19.30 u Sportskom centru Ibar.

M. Minić

 

Podeli