DruštvoVesti

Počeo Festival stvaralaštva mladih

Počela je tradicionalna manifestacija”Festival stvaralaštva mladih”, koju trinaesti put organizuje Kulturni centar Novi Pazar. I ove godine svoje talente predstaviće učenici osnovnih I srednjih škola, ali I mališani dve predškolske ustanove.

I ove godine očekuje se dobra organizacija Festivala stvaralaštva mladih, veliko interesovanje, masovnost i bogat program velikog broja novopazarskih škola.  U okviru 13.festivala  svoje talentie iz više različitih kategorija pokazaće učenici iz 12 osnovnih škola, 7 srednjih, ali će svoj program revijalno predstaviti I mališani dve  predškolske ustanove.

Kao I predhodnih godina učenici će se nadmetati  u drami, kazivanju poezije, besedi, voditeljstvu, plesu, filmu, folkloru, ali će predstaviti svoje talente I iz ostalih oblasti. Žiri će ove godine činiti: Nazim Ademović, Safet Hodžić, Melida Rebronja, Lejla Pluncević, Julija Zilkić I Mubera Škrijelj. Festival organizuje Kulturni centar Novi Pazar. 

Festival stvaralaštva mladih u Novom Pazaru bio je odložen zbog Dana žalosti koji je proglašen nakon tragičnog požara u kojem je poginulo četvoro dece

Program koji je bio planiran 6.marta će biti predstavljen gledaocima u subotu 11.marta, 2023.godine.

Podeli