Društvo

Navijači FK NP u plemenitoj akciji bacili igračke za pomoć djeci pogođenoj zemljotresom

Emotivna i humanitarna akcija održana je na stadionu FK Novi Pazar prije utakmice protiv Radničkog iz Kragujevca. Navijači su masovno bacili hiljade plišanih igračaka na teren, s ciljem da se one dostave djeci u Turskoj koja su pogođena zemljotresom, izvijestila je Rtv Novi Pazar.

Ova nesebična inicijativa organizovana je zajedničkom željom uprave FK Novi Pazar, navijačkih grupa, lokalnih humanitarnih organizacija i građana Novog Pazara.

Svi građani su bili pozvani da prisustvuju utakmici besplatno, uz obavezu da donesu barem jednu plišanu igračku. Sve prikupljene igračke, uključujući one koje su donijeli građani prošle sedmice, bit će prebačene u humanitarne organizacije u Turskoj i distribuirane djeci kojima je pomoć najpotrebnija.

Na stadionu su bili prisutni i ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoy, konzul u Novom Pazaru Basar Basol, kao i gradonačelnik Nihat Biševac.

Ambasador Aksoy je naglasio da je simbolika današnje utakmice veoma važna, imajući u vidu emotivni gest navijača koji su bacali igračke na teren. Zahvalio je Fudbalskom klubu Novi Pazar, navijačima, dobrotvornim organizacijama i svim građanima Novog Pazara na podršci koju su pružili u ovoj plemenitoj akciji.

Ovakav vid solidarnosti i saosjećanja prema djeci koja su pretrpjela teške posljedice zemljotresa predstavlja veliku čast za sve učesnike ove akcije.

G!cić

Foto: S.Župljanin

Podeli