DruštvoVesti

Dr Hajrović: Deca gotovo ugljenisana, otac životno ugrožen

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru dr  Šefćet Hajrović izjavio je da su roditelji dece koja su jutros stradala u požaru hospatalizovani i da je otac životno ugrožen.

On je rekao da je zbog težine povreda otac prebačen na dalje lečenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odeljenje Opšte hirurgije u Novom Pazaru.

“Otac je primljen u jedinicu intenzivne nege sa opekotinama koje su prekrivale 50 odsto površine tela, intubiran je i prevezen u Beograd. Majka ima opekotine po licu i podlakticama, ali je dobrog opšteg stanja i ostaće na odeljenju Opšte hirurgije”, rekao je Hajrović.

On je dodao da je od četvoro dece koja su jutros stradala u požaru, troje dovedeno u gotovo ugljenisanom stanju, dok je jedno preminulo kasnije zbog zadobijenih opekotina.

“Dete je u bolnicu dovedeno u teškom opštem stanju sa opekotinama lica i šaka, pokušana je reanimacija, ali je na žalost preminulo”, istakao je Hajrović

Deca su stradala u požaru koji jutros oko sedam časova zahvatio stambenu zgradu u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

 

Podeli