Hronika

Četvoro dece izgubilo život u požaru-MUP se oglasio

Požar koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima, u ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru, odneo je četiri života, a dve osobe povređene.

Prema informacijama koje prenose mediji, otac je usled velikih opekotina, hitno prebačen za Beograd, dok se majka nalazi u OB Novi Pazar.

Požar je izbio u stanu šestočlane porodice jutros oko 7 časova, a nastradala su četiri deteta od, kako navode portali, šest meseci do pet godina. Uzrok požara još nije poznat, a istraga je u toku.

Kako navode portali, vatrogasci su došli na mesto požara za četiri minuta, ali mališanima nije bilo spasa.

Mediji prenose i da je moguće da je požar izazvan jer su se roditelji grejali na termo peć i grejalice

Iz MUP-a Srbije je saopšteno da su vatrogasci odmah po dobijanju dojave, za jedan minut krenuli su na lice mjesta i stigli za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

U saopštenju se navodi da su, prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri deteta koja su najvjerovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji. Oni su prevezeni u bolnicu.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi”, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

 


Izvor:portali

 

Podeli