Sport

29. Ramazanski turnir u malom fudbalu: Prijave od 3. marta, rekordan nagradni fond

Još tri sedmice ostale su do početka 29. Ramazanskog turnira u malom fudbalu, koji će biti održan u Sportskoj dvorani Pendik.

Organizatori su izrazili očekivanje da će sve biti makar na prošlogodišnjem nivou, po pitanju broja učesnika, posetilaca i sponzora.

Prijave za turnir počinju u petak, 3. marta. Novina je atraktivna gerflor podloga u dvorani, uz nikad vrednije nagrade.

“Nagradni fond je rekordnih milion dinara. Njime će biti obuhvaćeni pretežno seniori, ali i veterani. Želimo na taj način da podstaknemo zainteresovane da se prijave. Nagrade su obezbedili gradska Ustanova za sport i Sportski savez. Za mlađe su predviđene robne nagrade”, rekao je predsednik organizacionog odbora turnira Emir Mehmedović.

Starosne kategorije su nepromenjene, od poletaraca do veterana, a mlađi igrači mogu da nastupe i za starija godišta.

“Po pitanju prijava i ostalih informacije, tu su sajt gradske Ustanove za sport i zvanična stranica Sportskog saveza. Takođe, naše kancelarije su otvorene radnim danima od 08.00 do 14.30”, naveo je direktor turnira Nermin Zećirović.

Stupljanin: Posebna draž je igrati u svom gradu

Omladinski pogon Fudbalskog kluba Novi Pazar prošle godine je imao najveći broj prijavljenih ekipa.

“Uzećemo učešće u svim selekcijama. Ujedno, ovo je poziv ostalim klubovima da se prijave i podrže manifestaciju. Prošle godine bilo je skoro bez greške, ali uvek može bolje”, poručio je generalni menadžer mlađih selekcija Novog Pazara Haris Dragolovčanin.

Neki od dugogodišnjih učesnika tradicioanalnog turnira ocenili su da je prošlogodišnje izdanje bilo najbolje do sada u organizacionom smislu.

“Učestvovao sam na svim turnirima do sada, a igram širom regiona i Evrope. Seniorska kategorija privlači najveću pažnju. Posebna draž je igrati u svom gradu. Tu najviše želiš da pobediš”, istakao je Sanel Stupljanin.

“Pozivam da podržimo masovnost i zdravu priču. Ovo je, ipak, naša manifestacija prepoznatljiva u regionu. Pozivam sve da se prijave, da se nadmećemo u fudbalu i družimo se, što je i smisao Ramazana “, dodao je Safet Redžović.

Ramazanski turnir u malom fudbalu počinje 23. marta.

M. Minić

Podeli