Servisne informacijeVesti

Saobraćaj uglavnom po mokrim kolovozima, saopštio AMSS

Saobraćaj će se do kraja dana odvijati po uglavnom mokrim kolovozima, jer nas očekuje promenljivo vreme sa povremenom kišom u pojedinim krajevima i sa obilnijim padavinama.

Uveče se očekuje prelazak kiše u sneg, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako se upozorava, intenzivnije padavine uvek smanjuju i ograničavaju vidljivost što dodatno opterećuje vozače, zato u ovakvim uslovima treba voziti sporije i držati odstojanje.

Velika oscilacija temperature u kratkom vremenu utiče na čestu pojavu odrona kojih ima pored useka i klisura, dodaje se u saopštenju.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 7:15 č, zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, nema dužih zadržavanja.

Na teretnim terminalima, na graničnom prelaz Horgoš,n čeka se tri sata, a na Kelebiji jedan sat.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

-Danas zahlađenje, kiša posle podne-

Danas će u Srbiji padati kiša, a veća količinaočekuje se u Vojvodini. Obilne kiše biće i u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo na jugu i jugoistoku zemlje. Kiša će uveče preći u sneg. Prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine.

Preuzeto: Tanjug

Podeli