DruštvoVesti

Svečano otvoren Sajam turizma, ministar Memić obišao štand Novog Pazara

U Beogradu je svečanošću otvoren 44. Međunarodni sajam turizma, najznačajnija turistička manifestacija u jugozapadnoj Evropi. Sajam će trajati do 26. februara, a učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države. Ocena je da će ovogodišnji Sajam, koji je podržalo ministarstvo turizma i omladine premašiti sve rekorde.

Sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Otvarajući Sajam turizma pozvao je sve da posete Srbiju i poželeo im dobrodošlicu.

“Moramo još mnogo toga da unapredimo i uradimo, i u infrastrukturi Srbije, takođe. Zato hoću da čestitam, ja to retko radim, i da pohvalim jednog mladog čoveka, ministra turizma i omladine Huseina Memića, koji je došao sa pravim programima”, rekao je između ostalog predsednik Vučić na otvaranju Sajma.

Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao je pre svečanog otvaranja Sajma štand Novog Pazara. Sa njim je u Beogradu razgovarao novinar Radio televizije Novi Pazar, Zoran Maksimović.

“Radimo na tome da dovedemo investitore, da Sjeničko-pešterska visoravan ima brojne manifestacije i događaje. Sve ovo što sada govorim brzo će biti vidljivo i na terenu. Što se tiče Sandžaka, i Prijepolja, Sjenice i Tutina, imaćemo veoma uspešnu godinu. Jako je važno za sve opštine i gradove učešće na ovakvim manifestacijama”, rekao je ministar Memić.

A.N.

 

 

 

Podeli