HronikaVesti

Braća zajedno otišla u smrt! Otkriveno gde su krenuli tinejdžeri koji su sleteli u Ibar: Bili blizu kuće, pa se okrenuli i vratili u grad

Tri mladića iz Rožaja koja su poginula sinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći zapravo su braća i najbolji prijatelji. Poginuli A. M. (16) i S. A. (16) su braća od strica, dok su poginuli I. D. (16) i teško povređeni F. D. (17), takođe, braća od stričeva.

Podsetimo, nesreća se dogodila prošle noći oko 22.30 sati na magistralnom putu Rožaje- Bać, kada su mladići sletelu u reku Ibar.

-Tinejdžeri su se kobne večeri sreli u jednom kafiću u Rožajama i seli su zajedno da popiju piće, smejali su se i družili. U jednom trenutku krenuli su kući u selo pored Rožaja i seli u “audi” smrti. Međutim, kada su bili u blizini svojih domova, jedan od poginulih dobio je navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice – kaže za Kurir meštanin Rožaja i dodaje da su se mladići zatim vratili do grada.

– Mladići su odlučili da se vrate ka marketu i poginuli A. M. je navodno, kako se sumnja prilikom neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sleteli su u reku Ibar.

Kako navodi meštanin Rožaja, sumnja se da je i poledica koja je bila na putu kulminirala nesreći.

– Poledica je danima na putu, a na tom delu magistralnog puta nema zaštitne ograde koja bi sprečila vozila da se odmah nađu u reci – kaže sagovornik Kurira i dodaje:

– Rasvete nema na tom delu puta, pa je i to dodatno doprinelo da mladići slete s puta pravo u hladan Ibar. Prilikom sletanja sumnja se da su se prevrnuli nekoliko puta, a njihov auto je odleteo na nekih 20 metara u provaliju.

Kako navodi izvor upoznat sa slučajem, kažu da su mladići bili izuzetno vredni, pošteni i da je sudbina učinila svoje.

– Dve kuće su zavijene u crno, velika tuga se nadvila nad Rožajama, i teško će ovo njihove porodice preživeti – kaže naš sagovornik.

 

Izvor: blic/kurir

Podeli