Region

Oprez, klizav kolovoz!

Prema informacijama Puteva Srbije, zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.
Zbog toga se učesnicima u saobraćaju preporučuje oprezna vožnja.
Snega ima ima na deonici Divljaka – Ivanjica – Javor do 5 centimetara, kao i na deonicama Vladičin Han – Surdulica – granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), Vlasinsko Jezero – granica SRB/BUG (Ribarci), Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona.
Na ostalim putnim pravcima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Valjeva, Vranja.
Kako je navedeno u saopštenju, na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Užica, Vranja.
Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara, navedeno je u saopštenju.
T/GG

Podeli