Sport

Novi Pazar kod crno-belih (petak, 18.00)

Odbojkaši Novog Pazara gostuju beogradskom Partizanu 2, u utakmici 14. kola Prve lige Srbije.

“Očekujem veoma težak meč, ali prilično smo rasterećeni. Oni su do sad uglavnom igrali sa mladima, ali sutra bi trebalo da budu pojačani sa nekoliko prvotimaca iz superligaške ekipe Partizana”, rekao je jedan od trenera pazarskih odbojkaša Eldan Novalić.

Šestoplasirani Novi Pazar je na skoru 7/6, dok su Beograđani u zoni ispadanja i pretposlednji su, 11. na tabeli sa 4/9.

“Napravili smo neki rezime urađenog tokom sezone, po pitanju kvaliteta naše igre i rezultata. Svesni smo šta i koliko možemo da pružimo. U stanju smo da iznenadimo i najjačeg rivala, ali i da napravimo kiks protiv najlabije ekipe u ligi”, ocenio je Novalić.

“Realno, prioritet je da dobijamo slabije ekipe. Pred Partizan 2 smo dobro trenirali i spremni smo. Ne bi me iznanadilo da dobijemo”, dodao je on.

Utakmica u Sportskom centru Master u Zemunu zakazana je za petak od 18 časova.

“Odredili su taj termin kako bi mogli da računaju na neke odbojkaše iz superligaškog pogona, poput Alekse Mandića. Najavljeno je da će ih pojačati trojica prvotimaca, ali to ćemo znati tek kad izađemo na parket”, naveo je Novalić.

On je otkrio novinu po pitanju statusa drugih ekipa Partizana i Vojvodine naredne sezone.

“Bez obzira na plasman na kraju tekućeg šampionata, oni ispadaju iz ovog ranga. Osim njih, u niži stepen idu još dva najslabije plasirana kluba. Ipak, do kraja ovog prvenstva, Partizan 2 i Vojvodina 2 mogu da koriste igrače iz svojih prvih ekipa”, pojasnio je Novalić.

Novi Pazar je u prvom delu sezone slavio kao domaćin protiv Partizana 2 sa 3:1 u setovima.

M. Minić

Podeli