DruštvoVesti

Kompanija “Dr. Max” postala zakupac objekata Apotekarske ustanove Novi Pazar

Kompanija „Dr. Max“ iz Beograda postala je zakupac četiri prostorije Apotekarske ustanove Novi Pazar za mesečni iznos od 13.013 evra, u dinarskoj protivrednosti. Njihova ponuda bila je bolja od apoteke “Benu” koja je ponudila 9.010 evra.  Početna cena mesečnog zakupa koji je tražila Gradska uprava iznosila je 7.309 evra.

“Dr.Max” se na javnom otvaranju pristiglih ponuda obavezao da će preuzeti 22 radnika ove ustanove u narednih 15 godina.

Direktor za akvizicije ove kompanije Boris Popovski rekao je novinarima da su pre Novog Pazara sličan vid partnerstva sklopili u Kruševcu i Jagodini.

“Cilj nam je da građanima damo dobru i kvalitetnu ponudu, povoljne cene, dostupnost lekova i sve ono što ova zdravstvena ustanova na primarnom nivou zaštite treba da ponudi građanima. Zaposleni su ti koji prodaju proizvode, a pored zarada koje će dobijati na račun, imaće privatno zdravstveno osiguranje i bonuse. Dobijaće sve ono što ide kao njihova nagrada za rad i doprinos apotekarskoj ustanovi” – rekao je Popovski.

Član gradskog veća Fevzija Murić zadovoljan je bio jer će na ovaj način biti trajno rešeni problemi radnika Apotekarske ustanove.

„Na ovaj način smo rešili agoniju Apotekarske ustanove, koja je svakog meseca mesec gubila oko dva do 2,5 miliona dinara. Nisu mogli da izdrže tržišnu utakmicu kao ustanova koja mora da posluje sa malom maržom. Privatnici malo drugačije to rade. Svi radnici koji su potpisali premeštaj u istom danu će raskinuti radni odnos u našoj Apotekarskoj ustanovi. Odmah potpisuju novi ugovor bez remećenja kontinuiteta staža. U roku od 30 dana nakon sklapanja Ugovora radnicima moraju biti isplaćene plate, doprinosi, prevoz, jubilarne nagrade i sve ono što im je do sada Apotekarska ustanova dugovala”- objasnio je Murić.

Zakupac će imati obavezu da kiriju za prve tri godine uplati odjednom, a  iznos zakupnine će seuskađivati na svakih pet godina, u skladu sa stanjem na tržištu.

 

 

Podeli