Društvo

Naša kuća obilježava 51. rođendan

7. februara 1972. godine, radio Novi Pazar počeo je da emituje program, kao jedino javno glasilo na prostoru Sandžaka.

Tokom tri decenije bio je u vrhu slušanosti, što pokazuje da je to bila stanica kojoj se vjeruje.

Značajno mjesto, naš radio je imao u sistemu Udruženih radio stanica Srbije. Redakcija radija Novi Pazar bila je rasadnik novinara, koji postaju dopisnici državne televizije i svetskih servisa.

Od 1977. do 1993. godine redakcija Radio Novog Pazara izdavala je nedjeljne novine „Bratstvo“.

Od 1997. do 2001. godine ovaj medij je zajedno sa TV dopisništvom u Novom Pazaru bio poslovna jedinica RTS-a.

Osnivaču, Skupštini opštine Novi Pazar, vraćen je 2001. godine.

NOVI ČLAN PORODICE

Od 2002. godine u okviru JPI „Novi Pazar“ sa radom počinje i televizija. Ideja je bila ista kao i prilikom osnivanja radija – jak informativni program. Televizija je u početku, signalom pokrivala Novi Pazar, Tutin i Sjenicu, a ubrzo i Rašku, Priboj i Prijepolje.

RTV NP

Danas je RTV Novi Pazar, privatni medij, koji program na bosanskom i srpskom jeziku emituje širom zemlje i svijeta. Prerasli smo u tv kuću čije informacije prenose i drugi mediji u zemlji i regionu. Najgledaniji smo regionalni emiter – televizija za porodocu koja poštuje tradicionalne vrijednosti.

RTV Novi Pazar je i danas, 51 godinu nakon osnivanja, nezaobilazan medijski faktor u zemlji. U sistemu smo Aljazere Balkan, Tv Hayat, Tv Sarajevo i TRT. Naši novinari dopisnici su nacionalnih medija u zemlji i inostranstvu. Zahvaljujući vašem povjerenju, sigurno koračamo u šestu deceniju, u kojoj vas nastavljamo obavještavati o najaktuelnijim dešavanjima u gradu, zemlji i svijetu.

GG

Podeli