DruštvoVesti

MUP: Ne krećite na put, ovo su neprohodni putni pravci

Sneg izazvao probleme. Put prema Sjenici obustavljen. Otklanjaju se posledice nastale usled vremenske nepogode.

Pripadnici  Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica nastalih usled  vremenskih nepogoda koje je danas zahvatilo teritoriju Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ukupno 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva . Oni su do sada su bili su angažovani na 41 intervenciji asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova.

Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenih drveća i većih smetova snega. Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar u mestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane, navodi MUP.

Mole se građani da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to: I B-29 Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica, II A-211 Brzeće – Kopaonik (Jaram), II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo, II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica, II A- 201 Vrbnica – granica Srbioje sa Crnom Gorom (Vrbnica), II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin i II B-356 Srasla Bukva – Srezojevci – Trbušani (Komuna).

Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritoriji grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab. Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom.

Izvor: nova.rs

Podeli