DruštvoVesti

Održano predavanje za poljoprivrednike novopazarskog kraja

Poljoprivredna stručna i savetodvna služba (PSSS) Novi Pazar organizovala je predavanje i eduakciju poljoprivrednika ovog kraja. Skup kom su prisustvovali i brojni eksperti, ali i ataše u ambasadi Mađarske u Beogradu, podržalo je i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kroz predavanje i diskusiju, poljoprivrednici se upoznaju sa dostignućima u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Poljoprovrednicima ovog kraja redovno se predstavljaju i sve inovacije, programi i subvencije resornog ministarstva. Stručnjaci su ovo predavanje iskoristili kako bi predstavili i mogućnost poljoprivredne proizvodnje novih kultura i vrsta voća u ovom kraju.

Ovakve i slične edukativne aktivnosti PSSS sprovodiće učestalo tokom zimskog perioda.

PROČITAJTE JOŠ I: 

Počela registracija poljoprivrednih gazdinstava na sistem eAgrar

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je proces uvođenja registrovanih gazdinstava u elektronski sistem e-Agrar kako bi se modernizovao i ubrzao proces upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

I u Poljoprivrednoj stručnoj savetodavnoj službi počela je registracija na e-Agrar a veliko interesovanje poljoprivrednika je pokazatelj da svi žele da se što pre prijave na ovaj servis kako bi mogli da prate sve aktuelnosti u oblasti poljoprivrede.  Za sve njih tu su zaposleni u ovoj službi koji će im pomoći oko svih nedoumica.

Uvođenje ovog sistema objašnjeno je u nekoliko koraka.

Prvi korak u procesu uvođenja e-Agrar sistema je prijava na Portal eID – Portal za elektronsku identifikaciju.

A. N.

K.R.

Sve vesti na sajtu Radio televizije Novi Pazar!

 

Podeli