Novopazarski zbornik – izašao novi 45. broj

Novopazarski zbornik jedini je naučno-stručni časopis te vrste na ovim prostorima. Novi 45. broj sadrži brojne naučno istraživačke radove iz oblasti istorije, arheologije, umetnosti, ali i orijentalistike, istorije književnosti i jezika.

Zbornik naučno stručnih radovova je časopis koji novopazarski Muzej Ras izdaje u kontinuitetu već skoro pet decenija. Iz štampe je izašao novi, 45. borj, koji će čitalačkoj publici uskoro biti dostupan  i u digitalnom formatu.

”Redakcija zbornika odabrala je više tema za ovaj 45. broj iz oblati muzejske delatnosti, od istorije, areheologije, muzikologije, umetnosti do orijentalistike, istorije književnosti i jezika. Čitalačka publika u ovom broju moćiće da pronađe mnoštvo zanimljivih tema iz različitih oblasti. Tu su radovi o najstarijim grobljima i najstarijem mezaru u Novom Pazaru; o Jevrejima koji živeli ovde od kada je postojao Novi Pazar; o mevludima kao tradiciji Bošnjaka, srpskim donžon kulama iz srednjeg veka i slično”, kaže direktor Muzeja ”Ras” Elmir Habibović.

Redakcija Novopazarskog zbornika već radi na pripremama novog broja. Otvoreni su za saradnju sa autorima naučno – stručnih raodva iz različitih oblasti.

”Muzej veoma vodi računa o Novopazarskom zborniku. Želja nam je da podignemo ugled ovog časopisa na naučnom nivou”, ističe Habibović.

Štampanje 45. broja Novopazarskog zbornika finansijski je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

S.Lj.

 

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com