DruštvoVesti

NSZ Novi Pazar: Angažovano 2.330 mladih u okviru programa “Moja prva plata”

Radno mesto u sklopu programa “Moja prva plata” ponudilo je oko 1.700 poslodavaca iz Novog Pazara i Tutina. Čak 90% njih je iz privatnog sektora. Najveći broj zapsolenih na nivou Srbije je upravo do radnog mesta došao posredstvom Filijale NSZ Novi Pazar.

„Ukupno je angažovano 2.330 mladih. To je ubedljivo najveći broj angažovanih preko Filijale NSZ Novi Pazar. Puno je bilo posla da se odradi i još puno će ga biti. U narednih devet meseci ćemo mi sarađivati sa svim poslodavcima i sa svim mladim ljudima koji su angažovani. Preko 500 lica sa teritorije opštine Tutin, a ostali broj je iz Novog Pazara.”

U pogledu realizacije mera aktivne politike zapošljavnja, protekla godina bila je izuzetno uspešna, ocenio je Đekić i dodao da je više od 660 ljudi sa evidencije angažovano kroz mere aktivne politike politike zapošljavnja i samozapošljavanja.

I tokom ove godine realizovaće se niz projekata U pripremi je raspisivanje konkursa i javnih poziva za zapošljavanje i samozapošljavanje osoba koje su na evidenciji NSZ. Biće to prilika i da poslodavci koji do sada nisu koristili benefite NSZ se odazovu pozivu. Poziv je upućen svim privrednicima da sklope partenrstvo sa NSZ i koriste podsticajne mere koje se nude.

A.N.

 

Podeli