DruštvoVesti

Srbijavode se pripremaju za obilne padavine

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i Javnog vodovodnog preduzeća „Srbijavode“ održali su sastanak u cilju preduzimanja pravovremenih preventivnih mera kako bi ceo sistem zaštite bio podignut na najviši nivo, nakon najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda da će od 17. januara obilne padavine zahvatiti područje jugozapadne i južne Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će od 17. do 19. januara oblačnost u Crnoj Gori uslovljavati izuzetno obilne padavine, a koje će periferijom zahvatiti područje jugozapadne i južne Srbije, naročito oblast južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, zbog čega se od 18. do 21. januara očekuje porast vodostaja na reci Lim kod Prijepolja, kao i na Ibru kod Raške tokom 18. i 19. januara.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, na čelu sa v. d. pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova i načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i direktorom JVP Srbijavode Goranom Puzovićem, u narednim danima pratiće razvoj situacije na područjima gde su evidentirana kritična mesta i područjima gde su u toku sanacioni radovi i u kontaktu su sa štabovima lokalnih samouprava.

Po potrebi biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine.

Izvor: RTV

Foto: Vlada Srbije

 

Podeli