HronikaVesti

NAKON NESREĆE U TUNELU LOKVE: Pritvor za Beranca, biće još prijava?

ZBOG postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo-teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama određeno je zadržavanje do 72 sata A . C. iz Berana.

Sumnja se da je on u četvrtak 5. januara oko 18.25 sati na magistralnom putu Rožaje-Berane, u tunelu Lokve, opština Berane, kolima izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao S.K. iz Rožaja, dok je teške telesne povrede zadobio A.C. iz Berana. Tim povodom je saslušan, posle čega mu je određeno zadržavanje do 72 časa.

Inače te večeri, uz psovke i uvrede ekipa Hitne pomoći iz Berana optužena je od prisutnih građana da ne želi da primi teško povređenog i prebaci ga u bolnicu. Potom, kako se vidi sa snimka, građani vrše pritisak na policiju i telo, kako se ispostavilo preminulog mladića, unose u policijsko vozilo.

Odmah se oglasilo rukovodstvo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Ministarstvo zdravlja odakle su negirali tvrdnje za sada nepoznatih osoba, uz konstataciju da su “lekari odmah konstatovali smrt Senada Kalača (29), što je pokazao i EKG snimak, tako da telo nisu zbog procedura mogli da unesu u vozilo Hitne pomoći, jer nije bio obavljen ni uviđaj.” Osim toga, konstatovano je da su nepoznate osobe vršile pritisak na policiji da mimo propisa unesu u policijski automobil telo stradalig čoveka.

Oglasilo se Više državno tužilaštvo

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama nakon saobraćajne nezgode u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane – Rožaje, u kojoj je poginula jedna osoba, a dve teško povređene.

Kako se navodi u saopštenju, naloženo je policijskim službenicima Odeljenja bezbednosti Berane da prikupe potrebna obaveštenja u vezi događaja.

Posle pribavljanja nalaza i mišljenja od strane veštaka medicinske struke, očekuje se da spisi predmeta budu prosleđeni tužilaštvu kako bi se ocenilo da li u radnjama pojedinaca sa snimka ima elemenata krivičnog dela koja se gone po službenoj dužnosti.

 

Izvor: novosti

Podeli