DruštvoVesti

Sporazum o izgradnji vrtića u Novom Pazaru i Petrovcu na Mlavi

Ministar prosvete Branko Ružić potpisao je danas sporazum sa čelnicima Novog Pazara i Petrovca na Mlavi o izgradnji dva nova vrtića u tim mestima istakavši da će time biti obezbeđeno ukupno novih 470 mesta za mališane, a da je Ministarstvo prosvete za te projekte obezbedilo okvirno 410 miliona dinara. Ružić je istakao da je strateško opredeljenje Vlade Srbije i Ministarstva prosvete da se približe, kako je kazao, idealu ukidanja takozvanih lista čekanja za upis u vrtiće.

“Obebeđeno je samo u ovim opštinama 510 novih mesta za decu predškolskog uzrasta. Trenutno su u fazi izgradnje objekti u Merošini, Prokuplju, Tutinu , Šidu i Smederevu, kao i dva objekta u Kruševcu gde se radi dogradnja i oni su u finalnoj fazi realizacije”, rekao je Ružić

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio se minstru Ružiću i Vladi Srbije i istakao da je ovo izuzetno značajan projekat za Novi Pazar, te da će izgradnja vrtića rasteretiti listu čekanja za upis u vrtiće, na kojoj je trenutno 500 mališana u tom gradu. Dodao je da je planirano da novoizgrađeni objekat ima 1.600 kvadrata i da bude savremeno opremljen.

Podsećamo, radovi na rušenju obdaništa “Naše dete” u Ćukovcu su u toku. Ovde će biti izrađen  novi savremeni objekat, koji će mališanima omogućiti dobre uslove za boravak. Kako je ranije istaknuto, ovaj deo grada  se izuzetno brzo razvija, sve je više novih objekata i dece koja gravitiraju tom području, te da je bilo neophodno povećanje kapaciteta obdaništa u Ulici Stevana Nemanje.

Podeli