Od 4. januara po turističke vaučere od 5.000 dinara na šaltere Pošte

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji kreće od 4. januara na šalterima javnog preduzeća “Pošta Srbije” na teritoriji cele zemlje, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine. Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti.

Po prvi put korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju. Građanima će biti na raspolaganju 100 hiljada vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

Trenutno je u tom sistemu više od 3.000 ugostitelja koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera u sledećoj godini. Ministarstvo navodi da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

Tanjug

Podeli