DruštvoVesti

BNV izabralo organe upravljanja

Na drugoj radnoj sednici, izabrani su i ostali organi upravljanja novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Za potpredsednike izabrani su: Sead Šemsović (SDA), Mustafa Fetić (SPP), Jasmina Curić (SDA) i Edin Numanović (SPP).

Izglasan je i novi i izvršni odbor, koji čine predsednik Fuad Baćanin , potpredsednik Sajma Dazdarević, a članovi IO biće Muhedin Fijuljanin, Kemal Džemić, Adnan Bijelak, Ahmet Bihorac i Denis Martinović.

Za sekretara je imenovan Samer Jusović.

Ispred Sandžačke demokratske partije vijećnik Vahidin Melajac je rekao da će ta partija podržati sve predloge koje imaju za cilj unapređenje položaja Bošnjaka, te da će njeni vijećnici biti konstruktivna opozicija.
“Obraćam vam se ispred liste SDP ljudski do pobjede koja je osvojila najviše glasova u Sandzaku, najviše glasova na nivou Srbije, koja je bila pobjednik u 4 od 6 sandžačkih opština i koja ostvarila ubedljivu pobjedu u Novom Pazaru. Na taj način smo ostvarili naš glavni cilj, a to je da smo dokazali da smo stranka sa najvećim legitimitetom u bosnjacčkom nacionalnom korpusu. Kao što je već navedeno, mi smo u proteklom periodu imali zaista konstruktivne razgovore sa predstvanicima svih lista. Iznijeli smo predlog djelovanja za koji smo smatrali da je optimalan i da je nabolje rešenje, a to učešće svih lista u vodjenju BNV-a.Taj predlog nije prihvaćen i mi to poštujemk. Prije svega razumijemo izbor SPP, koja je ovim sporazumom dobila mjesto predsjednika, tj. predsjednice BNV. Dobila model ujedinjenja IZ po principima koje su promovisali od samog raskola IZ. Dobili po našim saznanjima pola vlasti u Tutinu. U razloge SDA zaista ne bih ulazio, al sigurno je da oni imaju svoje objektivne razloge. Čini se, ono sto bi mi u Pazaru rekli “na insanske oči” SPP ima bolje opravdanje za koaliciju zbog koje su podeljena mišljenja gradjana , jer je do skoro bila nezamisliva”, rekao je Melajac.

Opozicija, vijećnici SDP-a kritikovali su izbor ostalih organa upravljanja BNV-a, jer kako su istakli, nisu više zastupljeni vijećnici iz drugih sandžačkih opština.

Podsećamo većinu u BNV-u čine vijećnici Stranke pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije Sandžaka. Na prvoj sednici za predsednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća izabrana je Misala Pramenković, koja je bila nosilac liste SPP-a.

 

Podeli